DISTRIBUIȚI

Paza de coastă din Bangladesh a salvat joi 122 de refugiați musulmani Rohingya din Golful Bengal, după ce ambarcațiunea în care se aflau a început să se scufunde din cauza unei probleme tehnice, în timp ce încerca să ajungă ilegal în Malaysia, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters, scrie mediafax.

”Echipajul nostru de patrulare a ajuns acolo după ce au fost informați de mai mulți pescari ieșiți pe mare că o navă se scufunda din cauza unei probleme la motor”, a declarat vineri comandantul Saiful Islam.


Citește și : Sprijinul pentru independenţa Cataloniei s-a redus (sondaj)

Paza de coastă a salvat 58 de femei, 47 de bărbați și 17 copii din ambarcațiunea avariată.

Pănă acum anul acesta poliția din Bangladesh și paza de coastă au împiedicat peste 300 de refugiați Rohingya de la a fi traficați în Malaysia”, a adăugat acesta.

Refugiații își riscă viața în aceste călătorii periculoase pentru a căuta o viață mai bună decât cea pe care o au în taberele suprapopulate din Bangladesh. Peste 730.000 de musulmani Rohingya au ajuns în Bangladesh în urma unei operațiuni militare care a avut loc în 2017 în Myanmar. Majoritatea budistă din Myanmar a negat acuzațiile Națiunilor Unite conform cărora campanie dusă de armată împotriva minorității Rohingya a fost o ”încercare de genocid”.

Citește și : Trump va participa la summitul NATO de la Londra (Casa Albă)