DISTRIBUIȚI
japanbullet.com

Paza de coastă a Japoniei a trimis nave de patrulare și avioane pentru a căuta o barcă de vizitare turistică dispărută cu 26 de persoane la bord, care a raportat că se scufundă, sâmbătă, în largul insulei nordice Hokkaido, relatează Reuters, informează mediafax.

Autoritățile au pierdut contactul cu echipajul vasului „Kazu 1” după ce echipajul a raportat că apa a inundat pupa vasului și că acesta a început să se scufunde, a precizat NHK. De asemenea, echipajul a mai spus că cei de la bord purtau veste de salvare și că ambarcațiunea se înclina la un unghi de 30 de grade, a precizat postul public de televiziune NHK.


Citește și : Olanda este ‘ferm hotărâtă’ să pună capăt importurilor de petrol și gaze din Rusia până la sfârșitul anului

La bord se aflau 24 de pasageri, inclusiv doi copii, și doi membri ai echipajului, a precizat televiziunea.

Paza de coastă a primit mesajul de la navă în jurul orei 13:15 (0415 GMT) și a trimis cinci bărci de patrulare și două avioane în căutare.

Nimeni nu a răspuns la apelurile telefonice la biroul companiei care administrează tururile de vizitare a obiectivelor turistice Kazu 1. Potrivit paginii sale de internet, nava are o capacitate de 65 de persoane. Tururile în jurul zonei Shiretoko durează de obicei în jur de trei ore, potrivit companiei de turism.

Vasul a părăsit portul Utoro sâmbătă în jurul orei 10.00 și ar fi trebuit să se întoarcă în port până la ora 13.00, a precizat NHK. Valurile fuseseră mari, iar bărcile de pescuit din zonă s-au întors în port până la jumătatea dimineții.

Citește și : Spania şi-a redeschis sediul ambasadei din Kiev

Ambarcațiunea turistică se afla în zona peninsulei Shiretoko, în partea de nord a celei mai nordice insule a Japoniei și se crede că se afla în apropierea cascadei Kashinu, a precizat NHK.