DISTRIBUIȚI
facebook

Aspecte privind securitatea regională au fost discutate, la Washington, de premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi conducerea Comisiei SUA pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), senatorul Roger Wicker şi congresmanul Chris Smith, informează marţi un comunicat de presă al guvernului Republicii Moldova, potrivit agerpres.

În cadrul dialogului, Filip a exprimat recunoştinţă pentru susţinerea oferită Republicii Moldova în ceea ce priveşte integritatea teritorială a ţării. În context, a fost remarcată importanţa rezoluţiei prin care Congresul SUA susţine Republica Moldova, Ucraina şi Georgia în efortul de integritate teritorială şi suveranitate politică.


Citeşte şi: Pe urmele lui Escobar. Cadavrele jurnaliştilor ecuadorieni asasinaţi au fost desoperite în Columbia

Pavel Filip a relevat impactul semnificativ al susţinerii de către SUA a reformelor structurale şi a proceselor democratice în Republica Moldova, menţionând că implementarea Acordului de Asociere rămâne a fi prioritatea majoră a Executivului.

„Tot ce am făcut în ultimii 2 ani sunt reforme fundamentale, dar rezultatele urmează să fie resimţite în timp. Avem nevoie mai mult ca oricând de suportul SUA pentru a
continua reformele începute”, a spus Pavel Filip.

Citeşte şi: O furgonetă a intrat cu viteză în sediul De Telegraaf din Amsterdam – FOTO

Oficiali americani au apreciat efortul autorităţilor de la Chişinău de aliniere la cele mai bune practici internaţionale în materie de luptă cu corupţia, apărare şi securitate.

Comisia Helsinki a SUA monitorizează implementarea convenţiilor semnate la Helsinki în 1975 şi este alcătuită din câte nouă membri ai ambelor camere ale legislativului american, precum şi de câte un reprezentant al Departamentul de Stat, al Apărării şi al Comerţului.