DISTRIBUIȚI
Sustainability Times

Patru vietnamezi au fost condamnaţi la pedepse totalizând 18 ani de închisoare pentru traficarea a 984 kg de solzi de pangolin, au relatat miercuri media locale, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Acesta este unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de comerţ cu animale sălbatice înregistrat până în prezent în Vietnam, potrivit cotidianului Vietnam News.


Citește și : Incendii de pădure în jurul oraşului Bordeaux (VIDEO); vremea caniculară continuă

Printre cele patru persoane se află o femeie din provincia nordică Vinh Phuc, care era liderul în acest caz şi care a fost condamnată la şapte ani de închisoare, în timp ce o altă femeie, din Hanoi, a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru rolul său de intermediar.

Celelalte două persoane, din provincia Vinh Phuc, au fost condamnate la patru, respectiv doi ani de închisoare pentru transportul ilegal al solzilor.

Pangolinul este un animal sălbatic protejat prin lege după creşterea cererii pentru carnea sa şi a solzilor.

Unele specii de pangolin au fost incluse pe „Lista roşie” cu animale pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Legislaţia din Vietnam interzice vânătoarea, uciderea, ţinerea în captivitate, comerţul sau transportul animalelor sălbatice.

Citește și : SUA anunţă finanţări de 600 milioane de dolari pentru regiunea Pacificului