DISTRIBUIȚI
The Conflict Archives - WordPress.com

Patru separatişti sprijiniţi de Rusia au fost ucişi în conflictul în curs în estul Ucrainei, a informat sâmbătă presa locală, în ciuda încetării focului în vigoare, transmite DPA, potrivit agerpres.   

Armata ucraineană a deschis focul asupra unui vehicul separatist în apropiere de zona de dezangajare Petrivske din regiunea Doneţk. Insurgenţii au răspuns cu focuri de armă.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Iniţial nu a fost posibilă confirmarea informaţiilor.

Ambele părţi atribuie adesea incidentele focurilor inamice.

Trei combatanţi separatişti ar fi fost ucişi în ciocniri în
regiunea Doneţk la începutul acestei săptămâni, în ciuda încetării focului.

Părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk de-a lungul frontierei ruse sunt sub controlul separatiştilor susţinuţi de Rusia de aproape şapte ani.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Naţiunilor Unite estimează numărul morţilor de când au izbucnit luptele în aprilie 2014 la peste 13.000. Un plan de pace la care s-a ajuns acum şase ani cu mediere franco-germană a fost doar parţial implementat.

O nouă încetare a focului între părţile aflate în conflict este în vigoare din iulie 2020, dar cel puţin 100 de persoane, inclusiv civili, au fost ucise de la începutul anului.