DISTRIBUIȚI
A medical worker in a protective suit collects a swab sample from a resident for nucleic acid testing, outside a closed entrance of a building during lockdown, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Shanghai, China, May 5, 2022. REUTERS/Aly Song

Patru persoane au fost rănite sâmbătă într-un renumit spital din Shanghai într-un atac cu cuţitul, al doilea astfel de incident după ridicarea lockdown-ului din metropolă la începutul lui iunie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţiştii s-au deplasat la spitalul Ruijin, de peste o sută de ani, sâmbătă dimineaţă, după mai multe apeluri privind un atac în desfăşurare.


Citește și :  După demisia lui Johnson, Biden afirmă că doreşte continuarea ‘strânsei cooperări’ cu Regatul Unit

În înregistrări video postate pe social media se poate vedea haosul creat după ce vizitatorii au început să sară peste turnicheţi pentru a ieşi din spital, în timp ce unii medici sunt văzuţi fugind alături de pacienţi, unii dintre ei în scaune cu rotile sau pe paturi mobile.

O lungă dură de sânge poate fi văzută pe suprafaţa de marmură de la un nivel al spitalului într-unul dintre video-uri.

„Este foarte şocant”, a declarat o locuitoare din Shanghai care a ajuns la spital pentru un control după ce spitalul a fost închis. „Este ceva care te face să disperi. Ce s-a întâmplat cu societatea asta?”

Spitalele sunt o mare problemă pentru mulţi în China, care se confruntă cu neajunsuri precum tranzacţiile ilegale cu bilete de programare, cozi lungi pentru a-i vedea pe doctori, precum şi corupţia care poate ridica costurile asistenţei medicale.

De asemenea, cazurile de pacienţi care îi agresează pe doctori sunt de asemenea comune.

La spitalul din Shanghai poliţia a găsit un bărbat care ţinea o mulţime ostatică cu un cuţit la etajul al şaptelea al unei secţii în care erau trataţi pacienţi externi.

Când bărbatul a ameninţat că le va face rău ostaticilor, poliţia a deschis focul, reuşind să-l imobilizeze, potrivit poliţiei locale.

Citește și : Boris Johnson îi va lăsa succesorului său ‘deciziile bugetare majore’ (Downing Street)

Niciunuia dintre răniţi nu îi este pusă viaţa în pericol iar incidentul este investigat, a anunţat poliţia.

Spitalul Ruijin a fost izolat şi toate programările anulate, le-a spus un poliţist celor care aşteptau în exterior.

Un bărbat a fost arestat luni după un atac cu cuţitul în cartierul Jingan din Shanghai, notează Reuters.