DISTRIBUIȚI
Balkan Insight

Ministrul bulgar de interne Mladen Marinov a anunţat marţi că patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în legătură cu un accident rutier petrecut duminică şi în care şi-a pierdut viaţa proeminentul jurnalist bulgar Milen Ţvetkov, transmite BTA, scrie agerpres.

Prima persoană reţinută este un tânăr de 22 de ani, Kristian Nikolov, care conducea un autoturism care a intrat din spate în cel condus de Ţvetkov, în timp ce acesta aştepta la semafor. Tânărul a fost testat ulterior pozitiv pentru consum de canabis şi amfetamine.


Citește și : 15.000 de militari ruşi au fost puşi în carantină

Următoarea persoană reţinută este mama tânărului, Desislava Peşeva, a cărei firmă deţine autoturismul Audi Q7 condus de Nikolov. Peşeva este directoarea executivă a companiei producătoare de vinuri şi băuturi spirtoase Vinprom Karnobat, fiind parteneră de afaceri cu un anume Minio Staikov, reţinut acum un an şi jumătate pentru presupusă implicare în fraudă cu TVA şi fonduri europene. Poliţia economică bulgară verifică acum şi modul în care a fost achiziţionat autoturismul implicat în accident, a precizat ministrul.

Celelalte două persoane reţinute sunt un alt tânăr de 24 de ani şi prietena sa, pasageri în maşina condusă de Nikolov, tânărul de 24 de ani fiind fiul unui deputat GERB, partidul aflat la guvernare în Bulgaria, Lucezar Ivanov.

Citește și : Olanda anunţă 729 de cazuri noi de infectare cu coronavirus

Jurnalistul Milen Ţvetkov, în vârstă de 53 de ani, cunoscut mai ales pentru talkshow-ul „Ora lui Milen Ţvetkov” difuzat pe Nova TV, şi-a pierdut viaţa în accidentul produs la Sofia în duminica de Paşti. Procurorul general bulgar Ivan Gheşev a afirmat că ancheta asupra accidentului se va desfăşura sub „supervizare specială”, iar preşedintele Rumen Radev a transmis condoleanţe familiei şi colegilor din presă ai lui Ţvetkov, descriindu-l pe acesta într-un comunicat drept „un om intransigent cu un caracter puternic şi care a practicat un jurnalism cu un caracter puternic, apropiat de audienţă şi neinfluenţat de interesele puterilor”.