DISTRIBUIȚI
Hungary Today

Patru partide maghiare au devenit noi membri ai Internaţionalei Centrist-Democrate (CDI), o internaţională politică creştin-democrată în care partidul Fidesz, la putere în Ungaria, este deja membru de mai mulţi ani, a anunţat marţi şeful cabinetului de politică externă al Fidesz, citat de agenţia MTI, scrie Agerpres.

O reuniune a adunării generale a CDI a aprobat aderarea Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP) din Ungaria, care co-guvernează cu Fidesz, Alianţei Maghiarilor din Vojvodina (SVM) din Serbia, Uniunii Democrate Maghiare din România şi Alianţei Culturale Maghiare din Subcarpatia, a declarat Zsolt Nemeth.


Citește și : Peste 600 de sinistraţi în urma revărsării unui râu în nord-vestul Columbiei

O delegaţie Fidesz a participat la reuniunea Comitetului Executiv şi Adunării Generale pe Insula Sal, în statul Capul Verde, a precizat Nemeth, care a fost membru al delegaţiei.

Delegaţia ungară a purtat discuţii cu secretarul general al organizaţiei şi cu Ulisses Correia e Silva, prim-ministrul Capului Verde, a adăugat el.

Există oportunităţi semnificative de cooperare între Ungaria şi Capul Verde în domeniul gestionării apelor, inovaţiei şi turismului, şi este important ca dezvoltarea şi politicile de migraţie ale Uniunii Europene să intre în acest cadru în următorii ani, a spus el.

Citește și : Gaza: Mişcarea Hamas dorește formarea unui guvern de uniune naţională (surse)