DISTRIBUIȚI
Express & Star

Forţele israeliene au anunţat că au arestat patru palestinieni bănuiţi că au atacat recent cu arme de foc o maşină în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania, incident în care o persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite, relatează duminică AFP şi dpa, potrivit agerpres

”Patru terorişti care au comis atacul de joi au fost arestaţi”, a indicat armata israeliană într-un comunicat.


Citește și : Proteste la Barcelona împotriva extinderii limbii spaniole în şcolile din Catalonia

”Suspecţii au fost conduşi la forţele de securitate pentru a finaliza ancheta şi arma suspectului care a tras a fost confiscată”, potrivit comunicatului citat.

Cei patru palestinieni sunt suspectaţi că au tras zece gloanţe care l-au ucis pe Yehuda Dimentman (25 de ani) şi au rănit doi colegi ai acestuia în timp ce părăseau Homesh, o colonie din nordul Cisiordaniei unde victimele studiau la o şcoală talmudică.

Conform armatei israeliene, suspecţii au fost arestaţi la Silat al-Harithiyah, un sat din apropiere de Jenin, în nordul Cisiordaniei.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat vineri, la Ierusalim, la funeraliile lui Yehuda Dimentman, care locuia în colonia Shavei Shomron. El era căsătorit şi devenise recent tată.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, generalul de brigadă Ran Kochav, a declarat la postul public de radio israelian că suspecţii au fost capturaţi fără a se face uz de arme.

Citește și : NATO vrea să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria în contextul tensiunilor cu Rusia

”Cred că vorbim despre o organizaţie teroristă”, a afirmat Kochav, fără a preciza despre ce grupare este vorba. Mai multe grupări palestiniene au salutat atacul comis joi, care nu a fost revendicat.

Sâmbătă, poliţia de frontieră israeliană a anunţat că a arestat la Hebron, în sudul Cisiordaniei, o palestiniancă în vârstă de 65 de ani care atacase cu un cuţit un evreu, rănindu-l.