DISTRIBUIȚI

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren produsă într-o staţiune turistică din provincia Java de Vest din Indonezia, au anunţat marţi autorităţile guvernamentale, citate de Xinhua, potrivit agerpres.

Dezastrul natural care a avut loc în staţiunea Puncak, o destinaţie preferată la sfârşit de săptămână de locuitorii din regiune, a fost pus pe seama ploilor torenţiale, conform unui oficial din cadrul Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor (BNBP).


Citeşte şi: Avocaţii lui Trump îi cer acestuia să nu dea declaraţii în faţa procurorului special

”Patru trupuri neînsufleţite au fost găsite în timpul operaţiunii de căutare şi salvare a celor dispăruţi”, a spus acesta pentru Xinhua.

Zeci de localnici, aflaţi sub ameninţarea producerii altor potenţiale alunecări de teren, şi-au părăsit locuinţele, conform Agenţiei.

Procedura de evaluare a riscurilor este în desfăşurare, a adăugat oficialul.

În cursul zilei de luni, două persoane şi-au pierdut viaţa şi o alta a suferit răni grave în urma altei alunecări de teren produsă în provincia Java de Est. Dezastrul natural s-a produs în satul Bayu din districtul Banyuwangi al provinciei. Şi acest incident a fost pus pe seama ploilor torenţiale.

Indonezia este frecvent afectată de alunecări de teren şi de inundaţii produse în urma ploilor abundente.

Citeşte şi: Transporturile din centrul Japoniei sunt paralizate de o furtună de zăpadă