DISTRIBUIȚI

Un bărbat a înjunghiat luni patru oameni într-un supermarket din Noua Zeelandă, au anunţat autorităţile, care au exclus un act terorist. Trei dintre victime sunt în stare gravă, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc într-un supermarket din oraşul Dunedin din sudul Noii Zeelande, o ţară de obicei foarte liniştită, dar care a fost, în martie 2019, scena masacrului de la Christchurch, soldat cu 51 de morţi după ce un adept al supremaţiei albe a deschis focul în două moschei.


Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Potrivit martorilor la incidentul de luni, un bărbat înarmat cu două cuţite a înjunghiat angajaţi ai magazinului şi mai mulţi clienţi care au intervenit au fost răniţi.

Şefa guvernului neozeelandez, Jacinda Ardern, a indicat într-o conferinţă de presă că în actualul stadiu al anchetei nu există indicii că a fost vorba de un act terorist.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Un responsabil al poliţiei a calificat incidentul drept un „atac la întâmplare” şi a precizat că presupusul autor, care a fost reţinut, urmează să compară marţi în faţa unui tribunal.

La sosirea poliţiei, atacatorul fusese deja reţinut de clienţi ai supermarketului, a menţionat comandantul poliţiei regionale, Paul Basham.