DISTRIBUIȚI
Hillary Porter pulls her dogs along in a boat in the town of Rigaud, Que., west of Montreal, Thursday, April 20, 2017, following flooding in the area. THE CANADIAN PRESS/Graham Hughes

Autorităţile canadiene au anunţat sâmbătă moartea a patru persoane în estul ţării, lovit de furtuni violente care au lipsit de curent electric aproximativ 900.000 de case din provinciile Ontario şi Quebec, notează AFP, potrivit agerpres.  

Poliţia din Ontario a înregistrat pe Twitter trei morţi şi mai mulţi răniţi, victime ale unei furtuni violente de vară.


O persoană şi-a pierdut viaţa când un copac a căzut în mijlocul zilei pe rulota în care se afla, în comitatul Brant, la sud de Toronto, a indicat poliţia provincială din Ontario pe Twitter.

Citește și : Statele Unite menţin Cuba pe lista ţărilor care nu cooperează suficient împotriva terorismului

În aceeaşi regiune, câteva minute mai târziu, o femeie de peste 70 de ani, care mergea pe jos prin furtună, a fost zdrobită de un copac, potrivit sursei.

Mai la nord, în capitala federală Ottawa, o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza furtunilor, însă poliţia locală, în cursul unei conferinţe de presă, a refuzat să dea mai multe detalii.

A patra persoană, o femeie de peste cincizeci de ani a cărei barcă s-a răsturnat sub efectul furtunii, s-a înecat în râul care desparte Ottawa de suburbia sa din Quebec, Gatineau, potrivit informaţiilor colectate de Radio-Canada de la poliţia locală.

Citește și : Jean-Luc Mélenchon critică noul Guvern al Franţei şi este convins că va fi schimbat peste o lună

În plus, aproape 900.000 de case din estul Canadei erau încă fără curent sâmbătă seara: aproximativ 340.000 în Ontario şi aproape 535.000 în Quebec, conform numărării online de la furnizorii locali de energie, Hydro One şi Hydro-Quebec.