DISTRIBUIȚI
CBC.ca

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de taifunul Nakri în nordul Filipinelor, a informat sâmbătă Agenţia naţională pentru asistenţă în caz de dezastre, citată de DPA, potrivit agerpres.

Peste 21.000 de persoane au fost strămutate în urma furtunii, care şi-a menţinut intensitatea cât timp s-a abătut asupra arhipelagului.


Citește și : 20 de imigranţi care se îndreptau spre Marea Britanie, interceptaţi în Canalul Mânecii

Cea mai afectată a fost provincia nordică Cagayan, de unde provin majoritatea sinistraţilor, a informat Agenţia citată.

Printre victime se numără un băiat de 10 ani şi un bărbat de 32 de ani, care s-au înecat în incidente separate în oraşele Claveria şi Baggao, în timp ce un alt bărbat şi-a pierdut viaţa îngropat de o alunecare de teren la Claveria.

În oraşul Appari, un adolescent în vârstă de 14 ani a murit prin electrocutare, a menţionat aceeaşi sursă.

Douăzeci şi şase de drumuri şi cinci poduri din zonele afectate de taifun au fost închise traficului din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, a adăugat Agenţia.

Nakri a fost însoţit de rafale de până la 150 km /oră în timp ce părăsea teritoriul filipinez sâmbătă, a declarat biroul meteo.

Citește și : Ursula von der Leyen asigură că NATO e o instituţie ‘remarcabilă’

Taifunul a adus ploi abundente în nordul ţării începând de marţi şi a fost aproape staţionar timp de o zi, înainte de a începe să se îndepărteze încet.

În fiecare an, Filipine este lovit în medie de 20 de cicloane care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Unul dintre cele mai puternice din memoria recentă, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013, lăsând în urma sa peste 6.300 de morţi şi peste 4 milioane de sinistraţi.