DISTRIBUIȚI
RT.com

Patru soldaţi ucraineni au fost ucişi marţi în Estul rebel prorus, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat preluat de AFP, potrivit agerpres.

Agenţia menţionată arată că sunt cele mai grave pierderi ale Kievului înregistrate într-o singură zi, după intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu, la finalul lui august.


Doi militari au fost ucişi în lupte în apropierea portului Mariupol, pe malul mării Azov, iar alţi doi au murit în urma exploziei unui dispozitiv nu departe de Doneţk, unul din fiefurile separatiştilor proruşi, precizează comunicatul armatei.

Citeşte şi: Un etiopian salvat din infernul rutelor migratorii îşi povesteşte exilul într-un film. Abuzuri, foamete, închisoare…

Trei alţi soldaţi au fost răniţi în explozii de obuz, conform aceleiaşi surse.

Aceste noi victime se adaugă celor zece soldaţi ucraineni ucişi în luptele desfăşurate după intrarea în vigoare a noului armistiţiu, pe 25 august, cu prilejul începerii anului şcolar, pe 1 septembrie.

Conflictul din estul Ucrainei a făcut peste 10.000 de morţi, din aprilie 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk, în februarie 2015, au dus aproape la terminarea luptelor, dar valuri de violenţe sângeroase continuă să izbucnească regulat de-a lungul liniei de demarcaţie, în ciuda armistiţiilor anunţate periodic de cele două părţi, imediat încălcate.