DISTRIBUIȚI
Express & Star

Patru militanţi palestinieni suspectaţi de activităţi teroriste au fost arestaţi de armata israeliană, în cursul unor raiduri efectuate marţi în Cisiordania, informează site-ul Ynetnews.com, informează mediafax.

Trupele israeliene au descins, marţi dimineaţă, în mai multe zone din Cisiordania. Patru militanţi islamişti acuzaţi de terorism au fost arestaţi şi au fost confiscate fonduri destinate finanţării activităţilor teroriste.


Citește și : Jacinda Ardern îşi exprimă recunoştinţa pentru timpul petrecut la conducerea Noii Zeelande

Operaţiunile au avut loc după ce militanţi palestinieni au deschis focul, luni, asupra trupelor israeliene care efectuau raiduri antiteroriste în oraşele Jenin şi Nablus, în nordul Cisiordaniei. Cel puţin 14 palestinieni care erau daţi în urmărire au fost arestaţi luni.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene.

De la începutul acestui an, cel puţin 17 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

Citește și : Acord UE-Mercosur: Încă există ‘bariere’, potrivit Argentinei şi Braziliei