DISTRIBUIȚI
AFP

Patru migranţi au fost răniţi de gloanţe într-o încăierare produsă joi la Calais, în nordul Franţei, unde migranţi afgani şi eritreeni au intrat în conflict din cauza repartizării alimentelor, relatează AFP citând surse concordante.

Trei dintre răniţi au fost transportaţi la spitalul local din Calais, iar al patrulea, aflat în stare critică, a fost transferat într-un spital din oraşul Lille, conform agerpres.


Conform autorităţilor locale, un prim conflict a izbucnit în timpul după-amiezii între ‘circa o sută de migranţi înarmaţi cu bâte şi pietre’, în apropierea taberei de la Calais, cunoscută şi ca ‘jungla din Calais’.

Citește și : Un incendiu forestier a mistuit aproape 1.800 de hectare de vegetaţie în sudul Chile

O a doua confruntare a izbucnit la circa 5 kilometri, unde ‘aproximativ o sută de migranţi înarmaţi cu bâte au atacat circa 20 de afgani’. ‘Forţele de poliţie au intervenit pentru a proteja migranţii afgani, copleşiţi de cei 150-200 de migranţi eritreeni’, a indicat prefectura.

Ultima încăierare între migranţi soldată cu răniţi de gloanţe s-a produs la Calais pe 25 noiembrie 2017, în urma unui schimb de focuri între grupuri de afgani, o posibilă reglare de conturi între traficanţi, atunci cinci migranţi fiind răniţi.