DISTRIBUIȚI

Patru membri ai unei familii din California, inclusiv un bebeluș de opt luni, care au fost răpiți sub amenințarea armei la începutul acestei săptămâni, au fost găsiți morți, potrivit BBC, informează mediafax.

Victimele au fost identificate de polițiști după ce cadavrele au fost găsite de un muncitor într-o livadă din zona rurală a comitatului Merced, în centrul Californiei.


Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Un suspect a fost reținut, dar nu a fost identificat încă un motiv.

„O întreagă familie a fost distrusă și încă nu știm de ce”, a declarat șeriful comitatului Merced, Vern Warnke, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit BBC.

Warnke nu a precizat cum a fost ucisă familia.

Imaginile de supraveghere publicate miercuri arată un bărbat care poartă ceea ce pare a fi o armă de foc și care vorbește cu două dintre victime în fața sediului afacerii lor de transporturi, luni dimineață. Victimele sunt apoi urcate într-o camionetă, cu mâinile legate la spate, iar suspectul pleacă cu mașina. Camionul se întoarce câteva minute mai târziu, suspectul intră în proprietate și, cu arma în mână, o duce pe mamă și pe copilul ei la camionetă.

Marți, poliția l-a luat în custodie pe Jesus Manuel Salgado, în vârstă de 48 de ani, după ce familia bărbatului a contactat forțele de ordine și le-a spus că acesta a recunoscut că a fost implicat în răpire. Șeriful Warnke a declarat că suspectul a încercat să se sinucidă înainte de a fi reținut și a trebuit să fie sedat, deoarece „de fiecare dată când s-a apropiat de starea de conștiență, a fost violent”.

Un card de credit aparținând uneia dintre victime a fost folosit la un bancomat din zonă, marți dimineață. Poliția a stabilit că Salgado nu era persoana văzută în imaginile de supraveghere ale bancomatului.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

„Cred cu tărie că vom afla că nu a fost implicat doar el”, a declarat șeriful.

El a mai spus că, deși răpitorul nu pare să fi făcut nicio cerere de răscumpărare, crima pare să fi fost motivată financiar. Poliția a declarat că Salgado a fost condamnat anterior pentru jaf armat în 2005, dar a fost eliberat condiționat în 2015. Anchetatorii nu au stabilit încă nicio legătură între suspect și victimele sale.