DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

Patru israelieni şi un palestinian au fost răniţi într-un atac armat la Hbron, în Cisiordania ocupată, au anunţat serviciile de salvare şi armata israeliană, relatează AFP, scrie news.ro

Atacatorul, care a deschis focul în apropierea unui punct de control, la Hebron, a fost ucis de către o gardă de securitate, a anunţat sâmbătă armata israeliană.


Citește și : Turcia nu a fost înştiinţată oficial de Rusia cu privire la retragerea sa din acordul privind exportul de cereale din Ucraina

Militari israelieni căutau eventuali compolici, potrivit aceleiaşi surse.

Salvatori din cadrul Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, au anunţat că unul dintre israelienii răniţi, în vârstă de 50 de ani, era ”inconştient, rănit în partea superioară a corpului”.

Ceilalţi trei israelieni şi palestinianul au fost răniţi uşor.

Semiluna Roşie palestiniană a anunţat că rănitul palestinian era îngrijit la un spital din Hebron.

Deputatul israelian de extremă dreapta Itamar Ben-Gvir, un candidat de pe lista ”Sionism religios” în alegerile legislative de la 1 noiembrie, a anunţat că locuonţa sa din Hebron – un oraş cu o comunitate de colonişti israelieni radicali – era ţinta acestui atac.

Forţele de securitate israeliene nu au confirmat această declaraţie.

Citește și : Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Vladimir Putin

Presa israeliană, care citează surse din domeniul securităţii, scrie că locuinţa lui Ben-Gvir, situată într-o colonie, la Hebron, nu a fost ţintită.

Hebronul este un butoi cu pulbere, un oraş în care aproximativ 1.000 de colonişti israelieni trăiesc printre 200.000 de palestinieni.