DISTRIBUIȚI
Railway Technology

Patru elefanţi sălbatici au murit sâmbătă seara după ce au fost loviţi de un tren de pasageri în nord-estul Indiei, într-o zonă în care calea ferată intersectează coridoarele de migraţie ale pahidermelor, informează AFP.

Niciun pasager nu a fost rănit în accidentul feroviar produs în statul indian Assam, care a dus la deraierea locomotivei, conform unui purtător de cuvânt al operatorului feroviar. Un al cincilea elefant a fost grav rănit. Pahidermele făceau parte dintr-o turmă ce migra prin dealurile împădurite din nord-estul Indiei, potrivit agerpres.


Conform estimărilor, în statul Assam trăiesc aproape 30.000 de elefanţi asiatici, o specie ameninţată de dispariţie.

Citește și : ONU cere atenuarea imediată a conflictului din Siria

Viteza de circulaţie pe liniile ferate care trec prin zone prin care se deplasează şi elefanţii este restricţionată. Această măsură nu a pus însă capăt accidentelor. Cinci elefanţi au murit în luna decembrie, în Assam, în urma coliziunii cu un tren în apropierea unei plantaţii de ceai.

Defrişările şi dezvoltările urbane din apropierea habitatului elefanţilor îngreunează viaţa pahidermelor care sunt nevoite să străbată distanţe din ce în ce mai mari în căutarea hranei.