DISTRIBUIȚI
Urban Partners

Sprijinul pentru Partidul Conservator, al premierului britanic Boris Johnson, a rămas neschimbat la 40% din intenţiile de vot în ultima săptămână, în timp ce Partidul Laburist urcă un punct procentual, până la 30%, relevă un sondaj de opinie realizat de Panelbase în perspectiva alegerilor anticipate din Regatul Unit, prevăzute pentru 12 decembrie, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Partidul Liberal-Democrat (pro-UE) este susţinut de 15% din electorat, cu un punct procentual mai mult faţă de săptămâna trecută, iar Partidul Brexit de 8%, în scădere cu un punct procentual faţă de 1 noiembrie.


Citește și: Retragerea trupelor militare din regiunea ucraineană Donbass va începe sâmbătă

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 8 noiembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.046 cetăţeni cu drept de vot.

Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017, iar în iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Alegerile din 2017 s-au dovedit dezastruoase pentru Partidul Conservator, condus la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, în speranţa consolidării majorităţii sale, a lăsat guvernul de la Londra incapabil de a-şi asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Citește și: Turcia va începe expulzarea jihadiștilor străini către ţările lor