DISTRIBUIȚI
Twitter

Patru bărbaţi acuzaţi că au strigat insulte antisemite dintr-o maşină în luna mai la Londra pe marginea unor manifestaţii propalestiniene au fost inculpaţi, a anunţat luni poliţia britanică, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani şi originari din Blackburn (nord-vestul Angliei), sunt inculpaţi pentru injurii publice sau comportament ameninţător, precum şi incitare la ură rasială, a precizat Metropolitan Police într-un comunicat. Ei vor fi prezentaţi unui judecător la 6 octombrie.


Citeşte şi: Incendiu puternic într-o tabără de migranţi din Grecia – Black News

Imaginile postate pe reţele sociale la jumătatea lunii mai arătau un convoi de maşini acoperite cu steaguri palestiniene care trecea prin Finchley Road, un cartier din nordul Londrei unde trăieşte o comunitate evreiască numeroasă. Un ocupant al unuia dintre vehicule profera injurii şi ameninţări antisemite cu ajutorul unui megafon.

Incidentul a avut loc în timpul unui weekend de manifestaţii propalestiniene în Marea Britanie, pe fondul ciocnirilor dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

Citeşte şi: Avion militar PRĂBUŞIT peste casele din Texas – Black News

Videoclipul incidentului a stârnit multe reacţii de revoltă, prim-ministrul Boris Johnson denunţând un „rasism neruşinat” care „nu are niciun loc” în societatea britanică.