DISTRIBUIȚI
The Daily Beast

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, intenţionează să aibă o întrevedere cu omologul său chinez în timpul unui summit regional de apărare care se va desfăşura în Singapore săptămâna viitoare, a anunţat vineri un responsabil al Ministerului de Apărare american, informează AFP, scrie agerpres.

Ministrul interimar al apărării din SUA va începe marţi un turneu în Asia, care va cuprinde vizite în Indonezia, Singapore, Coreea de Sud şi Japonia, a anunţat ministerul într-un comunicat.


Citește și : Donald Trump spune că îi pare rău pentru Theresa May: ‘Ea a muncit din greu, este foarte puternică’

La Singapore, el va susţine un discurs cu privire la strategia de apărare a SUA pentru regiunea India-Pacific, în timpul summitului regional al apărării din Shangri-La care se desfăşoară în fiecare an în oraşul-stat.

Centrul de reflecţie International Institute of Strategic Studies (IISS) a anunţat pe site-ul forumului că ministrul chinez al apărării Wei Fenghe va fi prezent la Singapore.

„Vom avea o întrevedere separată cu omologul nostru chinez la Singapore”, a anunţat responsabilul Pentagonului sub protecţia anonimatului.

Noua strategie de apărare a SUA identifică Rusia şi China drept cele două mari puteri adversare ale SUA. Reproşându-i Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, SUA desfăşoară în mod regulat operaţiuni numite ”de libertate a navigaţiei” în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau făcând să navigheze nave de război lângă arhipelaguri disputate.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Cel puţin opt răniţi într-o explozie la Lyon