DISTRIBUIȚI

Deja suntem in sezonul rece si nu va mai dura mult pana cand zapada isi va face aparitia. Asa ca va trebui sa ne pregatim corespunzator pentru toate activitatile la care putem lua parte. Pentru iubitorii sporturilor pe gheata, deja magazinele de articole sportive au pregatit o noua gama de patine, venind cu modele noi, cu designuri dintre cele mai deosebite menite sa ii atraga pe viitorii clienti.

Criterii de selectie a patinelor


O persoana care nu s-a mai dat cu patinele nu va sti exact dupa ce sa se ghideze atunci cand va merge sa isi achizitioneze o pereche de patine. Orice pereche se va dovedi a fi ok pentru acesta, optand probabil pentru cel mai ieftin model. Cel care va merge in cautarea acele perechi de patine hockey perfecte trebuie sa se uite dupa un model care sa aiba lame din inox, captuseala moale si placuta la purtat, iar inchiderea sa se realizeze cu clapeta si siret. Acestea ar fi criteriie la mod general, de care sa se tina cont. alegerea nu va fi char atat de simpla avand in vedere ca pe piata exista modele de fete, baieti, precum si de adulti cu diberse desiguri, concepute atat pentru agrement cat si pentru viteza.

Tipuri de patine

Cu totii am auzit de patine de gheata pentru patinajul artistic si pentru hockey, acestea fiind cele doua tipuri de patine disponibile in magazinele din domeniu. Acestea sunt foarte diferite intre ele, avand caracteristici specifice tipului de sport pentru care sunt utilizate. Patinele destinate patinajului artistic le putem recunoaste foarte usor dupa zimtii prezenti existenti in partea din fata a lamei, fiind recomandate incepatorilor, fiind mai stabile si mai usor de folosit. Patinele de hockey sunt pentru viteza si le recunoastem dupa lama rotunjita din partea din fata a ghetei. Avand lama foarte subtire nu ofera o stabilitate mare, insa ofera mai multa rezistenta la impact. Pot fi folosite de persoanele care stapanesc deja patinatul pe gheata

Marime

Desi v-ati putea intreba de ce este atat de important sa aducem in disutie marimea, cand fiecare stim exact cat purtam la incaltaminte? Ei bine, este important deoarece in cazul patinei, nu este de ajuns doar sa iei numarul tau, deoarece pentru a fi comode, patinele trebuie sa aiba spatiu in plus in fata degetelor, deci recomandabil ar fi sa optati pentru o pereche cu un numar mai mare decat purtati n mod normal. Acest lucru este valabil in cazul persoanelor adulte, la copii fiind recomandat sa se opteze pentru patine reglabile, avand in vedere ca piciorul unui copil este inca in crestere.

Protectia gleznei

Toate ghetele patinelor ofera protectie pentru glezna. Acestea vin sub forma de bureti sau intarituri de plastic. Fiecare model diferera ca si design si caracteristici, astfel ca puteti opta pentru modele speciale pentru peisaj artistic ce ofera mai multa flexibilitate sau pentru hockey, ce dispun de protectie crescuta impotriva impactului.

Material

In general, cele mai bune patine au gheata fabricata din spuma, microfibra sau nylon, impermeabila, cu un ciorap interior anatomic, ce fixeaza piciorul. Exista pe piata si variante cu plastic, cu o protectie mai crescuta pentru lovituri, insa acestea au dezavantajul de a ingreuna miscarile. Patinele artistice au gheata cu un mic toc, fiind cel mai des fabricata din piele naturala sau ecologica, lamele patinelor fiind in general fabricate din inox.

Patinajul este un mod distractiv de a petrece timpul iarna, fiind totodata un sport foarte placut si eficient pentru conditia fizica. Pentru patinaj sau pentru hockey, o pereche de patine de calitate iti este necesara. Asadar, pentru a beneficia de cele mai bune patine de gheata, tine cont de caracteristicile mentionate anterior si cu siguranta vei gasi perechea potrivita.