DISTRIBUIȚI
American Center for Law and Justice

Pastorul american Andrew Brunson va fi adus înapoi în Statele Unite de armata americană via Germania, a declarat un important oficial de la Casa Albă, citat de CNN, relatează dpa, transmite Agerpres.

Oprirea în Germania se va face pentru o evaluare completă a stării de sănătate a pastorului Brunson, la baza forţelor aeriene americane din Ramstein, a precizat CNN.


Citește și : Bulgaria: Premierul şi opoziţia îndeamnă la evitarea tensiunilor etnice după asasinarea ziaristei Viktoria Marinova

Preşedintele american Donald Trump a confirmat eliberarea pastorului Brunson în câteva mesaje pe Twitter.

‘Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către pastorul Brunson şi sperăm să revină în curând în siguranţă acasă!’, a scris Trump.

‘Pastorul Brunson tocmai a fost eliberat. Va fi acasă în curând!’, a scris el în cel de-al doilea mesaj.

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care poate pleca astfel din ţară.

Brunson, 50 de ani, a părăsit tribunalul după şedinţa de judecată şi a mers la casa sa din Izmir însoţit de un convoi de maşini, a relatat un corespondent al AFP.

Avocatul său american Jay Sekulow a afirmat într-un comunicat că pastorul ‘se pregăteşte să plece în SUA’.

Citește și : Juncker: „Dl Orban nu-şi mai are locul în sânul PPE”

Consilierul pe probleme de comunicare al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că hotărârea în procesul pastorului american Andrew Brunson arată că sistemul judiciar turc este independent şi imparţial, relatează dpa.