DISTRIBUIȚI

Instalaţiile de schi din Franţa rămân închise, a informat luni seara premierul francez Jean Castex, precizând că pe moment nu există planuri de redeschidere a acestora, potrivit DPA şi agerpres.

„Situaţia sanitară nu permite redeschiderea instalaţiilor din staţiunile noastre de schi”, a scris pe Twitter Castex după o întâlnire cu reprezentanţi din acest sector. Premierul nu a oferit o dată pentru redeschidere.


Citeşte şi: Teheranul cere UE să medieze criza dintre Iran şi SUA

În urma unei întrebări, biroul său a confirmat informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora instalaţiile de schi vor rămâne închise toată luna februarie, iar pe moment nu există o dată pentru redeschidere.

Anunţul guvernului nu a mai constituit însă o surpriză: ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, indicase deja că este puţin probabil ca instalaţiile de schi să se redeschidă în februarie.

În condiţiile în care elevii din Franţa se pregătesc pentru vacanţa de iarnă, reprezentanţii din acest sector sperau la o redeschidere a pârtiilor.

Castex a anunţat însă că sprijinul financiar pentru acest sector va fi extins.

Citeşte şi: Actorul îndrăgit de o generaţie întreagă A MURIT la 44 de ani

Franţa are importante centre dedicate sporturilor de iarnă în Alpi şi Pirinei. Guvernul francez ordonase închiderea acestora având în vedere sărbătorile de iarnă şi riscul ca turiştii să răspândească coronavirusul.

O redeschidere fusese iniţial discutată pentru începutul lui ianuarie, dacă situaţia sanitară ar fi permis-o, însă aceasta nu a avut loc.

De asemenea, restaurantele şi barurile nu s-au putut redeschide în ianuarie.