DISTRIBUIȚI
UE

Candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) la preşedinţia Comisiei Europene (CE) va fi desemnat prin voturile tuturor partidelor social democrate europene, la Congresul PES de la Lisabona din 7-8 decembrie, informează un comunicat al PES transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, biroul de coordonare al PES s-a reunit vineri, la Bruxelles, pentru a discuta despre procedura de alegere a candidatului social-democraţilor europeni pentru funcţia de preşedinte al CE.


Citește și : Wang Yi: China doreşte doar armonie la nivel mondial

„Candidatul stângii europene va fi desemnat prin voturile tuturor partidelor social democrate europene. Acest lucru se va întâmpla cu ocazia Congresului PES de la Lisabona, din 7-8 decembrie. Partidul Social Democrat va avea 20 de reprezentanţi, fiind al 5-lea partid ca pondere şi a 6-a delegaţie din cele peste 41 de structuri reprezentate la Congres”, a declarat Victor Negrescu, preşedinte PES activists România şi reprezentant al PSD la Biroul de coordonare al PES.

„Voturile PSD sunt esenţiale în procedura de desemnare a candidatului comun”, a adăugat Negrescu, citat în comunicat.

Cu ocazia reuniunii biroului de coordonare al PES s-au mai discutat rezoluţiile şi proiectele pe care familia social-democrată le va promova în perioada următoare, cu accent pe nevoia de justiţie şi echitate socială, a mai precizat sursa citată.

Citește și : Indonezia : Tsunami pe insula Sulawesi