DISTRIBUIȚI
stiripesurse

Partidul Socialist Francez, formaţiune care traversează o criză profundă după cele două eşecuri recente, în alegerile prezidenţiale şi legislative, a anunţat marţi seară că a decis să scoată la vânzare sediul său central din strada Solférino din Paris, pentru a face faţă unei situaţii financiare delicate, informează AFP. 

Trezorierul Partidului Socialist Francez, Jean-François Debat, a informat că formaţiunea a luat „decizia de principiu” de a vinde clădirea de 3.000 de metri pătraţi pe care o ocupă din anii 1980 în strada Solférino, la câteva sute de metri de Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului – n.r.). Debat a precizat că, prin această alegere, „Partidul Socialist a decis să aloce în viitor o parte mai importantă din bugetul său (de aproximativ opt milioane de euro pe an) pentru acţiunile politice şi nu întreţinerea sediului din Solférino”.


Clădirea opulentă de pe malul stâng al Senei, cunoscută popular sub denumirea „Solferino” a fost achiziţionată în anul 1981 şi a fost o alegere ciudată pentru sediul central al unui partid politic care promovează egalitatea. Potrivit postului de radio ‘France Info’, clădirea ar avea o valoare cuprinsă între 40 şi 70 de milioane de euro.

Analiştii politici susţin că vânzarea sediul central al Partidului Socialist reprezintă sfârşitul unei ere. În luna iulie a acestui an, candidatul preşedintele Partidului Socialist Francez la alegerile prezidenţiale, Benoît Hamon, a anunţat că se retrage din Partidul Socialist (PS). Benoît Hamon, 50 de ani, a suferit o înfrângere usturătoare în primul tur al prezidenţialelor, la 23 aprilie, obţinând numai 6,4% din voturi. Ulterior, a fost eliminat şi în primul tur al alegerilor legislative din iunie. Tot cu prilejul alegerilor din luna iunie, Partidul Socialist, care controla jumătate din Adunarea Naţională, a fost pulverizat. PS, cu aliaţii săi, are în prezent 43 de deputaţi, dintr-un total de 577.