DISTRIBUIȚI

Partidul Slovacia Progresistă, membru al grupului politic Renew Europe din Parlamentul European, a fost calificat ”extremist de stânga” în raportul anual al Serviciului de Informaţii slovac (SIS), publicat săptămâna trecută, susţin reprezentanţi ai formaţiunii politice, informează miercuri euractiv.com, potrivit agerpres.

În raport, SIS nu menţionează în mod direct numele partidului, dar în capitolul dedicat extremismului de stânga se face referire la un grup care a blocat mitinguri ale partidelor de extremă dreapta înaintea alegerilor parlamentare din 2020.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Raportul adaugă că grupul respectiv se concentrează pe protecţia mediului, schimbări climatice şi egalitate de gen.

Potrivit conducerii partidului, menţiunea privind blocarea mitingurilor partidelor extremiste de dreapta indică în mod clar formaţiunea Slovacia Progresistă. Înaintea scrutinului din 2020, politicieni din acest partid au fost prezenţi la mitinguri ale Partidului Poporului Slovacia Noastră (extrema dreaptă) şi au încercat să le zădărnicească.

”Este indubitabil că autorii raportului se referă la Slovacia Progresistă întrucât – şi aceasta este una dintre numeroasele absurdităţi din această parte a raportului – ei folosesc în descrierea lor exact aceleaşi caracteristici descriptive pe care scena extremistă le pronunţă în mod tradiţional despre Slovacia Progresistă. Faptul în sine că ei descriu o entitate extremistă de stânga, neprecizată, cu un vocabular folosit de fascişti este revoltător”, a spus lidera partidului Slovacia Progresistă, Irena Bihariova.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

În opinia sa, este ”absurd” ca accentul pus pe protecţia mediului, schimbări climatice şi egalitate de gen să fie considerat drept o caracteristică a extremismului de stânga.

Partidul Slovacia Progresistă nu este reprezentat în parlamentul naţional de la Bratislava, dar are trei eurodeputaţi – Michal Simečka, Martin Hojsík şi Michal Wiezik.