DISTRIBUIȚI
Quatro Strategies & Consulting, LLc

Partidul Democratic al Popoarelor din Turcia (HDP, prokurd) a indicat vineri că strategia sa de susţinere a opoziţiei la alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Istanbul, ce vor avea loc duminică 23 iunie, nu se schimbă, în pofida unui apel de ultim minut din partea liderului kurd Abdullah Ocalan, aflat în închisoare, de a rămâne neutru, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Co-liderii HDP au afirmat, într-un comunicat, că apelul lui Ocalan a fost până acum în conformitate cu strategia HDP şi că preşedintele Recep Tayyip Erdogan încearcă să învrăjbească HDP şi pe Ocalan unul împotriva într-un demers ”disperat”.


Citește și : Administrația Trump încearcă să creeze ‘o fobie iraniană’ la nivel global -ministru iranian

Avocaţii lui Ocalan, au confirmat vineri că el a făcut apel la HDP să rămână neutru înainte de desfăşurarea din nou a alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Istanbul.

Avocaţii lui Ocalan au difuzat un comunicat din partea liderului kurd după ce agenţia de presă turcă Anadolu a relatat joi că el a adresat un astfel de apel către HDP, care a susţinut opoziţia împotriva partidului de guvernământ AKP, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Demersul alianţei democratice HDP nu ar trebui să fie parte a actualelor discuţii privind alegerile. Importanţa alianţei democratice este aceea că ea insistă pe poziţia sa neutră în alegeri”, se afirmă în comunicatul lui Ocalan, datat 18 iunie.

Citește și : Maia Sandu: Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi mutată din Tel Aviv la Ierusalim