DISTRIBUIȚI
VOA News

Partidul Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu a dezminţit vineri că şeful guvernului se pregăteşte să ceară organizarea de alegeri anticipate, a declarat o sursă apropiată coaliţiei de guvernământ, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste ‘zvonuri nu sunt exacte’, a declarat purtătorul de cuvânt al Likud într-un comunicat.


Citește și : Comisia Europeană va lansa procedura de deficit excesiv împotriva Italiei (surse)

El a făcut aceste declaraţii după ce o sursă apropiată ministrului educaţiei Naftali Bennett a afirmat că în urma unei întâlniri a acestuia din urmă cu premierul Netanyahu ‘s-a ajuns la un acord conform căruia continuarea actualei guvernări nu mai are sens, având în vedere lipsa dorinţei de compromis din partea partenerilor de coaliţie’.

O dată pentru organizarea de alegeri anticipate va fi convenită duminică în cadrul unei întâlniri cu alţi parteneri de coaliţie, a mai spus sursa citată.

Benjamin Netanyahu consideră că ‘este important să depunem toate eforturile pentru menţinerea actualului guvern de dreapta şi să nu facem aceeaşi greşeală ca în 1992, când guvernul de dreapta a căzut, aducând stânga la putere şi conducând la (acordurile de la) Oslo, un dezastru pentru statul Israel’, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Likud, referindu-se la Acordurile de la Oslo privind autonomia palestiniană.

Citește și : Probleme noi în justiţie pentru vechile obiceiuri ale lui Silvio Berlusconi