DISTRIBUIȚI
mti

Partidul Popular European (PPE) va analiza în martie posibilitatea excluderii formaţiunii Fidesz, condusă de premierul ungar Viktor Orban, afirmă surse politice europene citate de cotidianul The Guardian, potrivit Mediafax.

Cazul formaţiunii Fidesz va fi pe agenda reuniunii PPE din 20 martie, un eveniment organizat pentru aprobarea strategiei partidului în campania electorală europarlamentară.


Citește și : Cohen, în Congresul SUA: Trump știa de atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidențiale

Doi funcţionari din cadrul PPE au declarat pentru cotidianul The Guardian că în cursul acestei reuniuni se va discuta şi despre cazul lui Viktor Orbán şi al partidului Fidesz.

Partide de centru-dreapta din ţări nordice analizează posibilitatea introducerii unei solicitări pentru o procedură disciplinară împotriva formaţiunii Fidesz. În trecut, politicile lui Viktor Orban au fost criticate de partide din Olanda şi Luxemburg.

Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE. De asemenea, Viktor Orbán a declarat că UE „nu a învăţat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani şi vrea să aducă chiar mai mulţi imigranţi în Europa”.

Citește și : Summit Trump-Kim: Preşedintele american îşi comunică satisfacţia prin Twitter

Petri Sarvamaa, un eurodeputat creştin-democrat din Finlanda, a declarat pentru cotidianul The Guardian că Viktor Orbán nu ar trebui să fie membru PPE. „Este evident că partidul Fidesz condus de Orbán nu împărtăşeşte valorile PPE. Eu aş merge atât de departe încât i-aş numi o forţă nedemocratică”.