DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul ministru de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie îşi va regândi decizia de a părăsi Uniunea Europeană, în urma susţinerii arătate de europeni pentru Londra în legătură cu cazul Skripal, un fost spion rus atacat cu un agent neurotoxic. 

„Încă mai cred cu tărie că britanicii vor rămâne în UE”, a declarat el pentru ziarele din Funke Media Group, în comentarii publicate vineri, adăugând că speră ca britanicii să vadă „cât de bine este să nu fi singur pe lume”, notează dpa, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Trump anunţă PLECAREA trupelor americane din Siria

Ţări ale UE, inclusiv Germania şi Franţa, precum şi Statele Unite şi NATO au expulzat peste 140 de diplomaţi în această săptămână după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul englez Salisbury la începutul acestei luni.

Schaeuble a demisionat din funcţie anul trecut, dar rămâne o figură centrală în cadrul partidului creştin-democrat al cancelarului Angela Merkel.

Marea Britanie a marcat joi un an de la declanşarea oficială a procedurii privind Brexitul. Problema divizează societatea britanică, iar Londra şi Bruxellesul sunt de asemenea în dispută asupra formei viitoarelor lor relaţii. 

Citeşte şi: Reacţia Casei Albe după ce Moscova a anunţat că va expulza 60 de americani şi închiderea unui consulat