DISTRIBUIȚI
mti

Bruxelles încearcă să „introducă transportul organizat de migranţi” în Uniunea Europeană (UE) astfel încât aceştia „să poată evita controlul la frontieră”, a susţinut joi şeful biroului de presă al Fidesz, formaţiune guvernamentală din Ungaria, în reacţie la propunerea comisiei pentru libertăţi civile a Parlamentului European (PE) de a introduce „vize umanitare” pentru cei care vor să solicite azil în Uniune, transmite MTI, potrivit agerpres.

Propunerea în acest sens le-ar permite migranţilor să intre „practic automat” în ţările UE, a declarat Balazs Hidveghi în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.


Citeşte şi: Aterizare de urgenţă a capsulei Soyuz, care ducea doi cosmonauţi pe Stația Spațială Internațională

Migranţii ar putea „intra în UE în cel mai rapid şi uşor mod posibil pentru a formula cereri de azil”, a spus responsabilul ungar. „Această nebunie se referă la aducerea cât mai multor migranţi în UE în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat el.

Hidveghi l-a citat pe comisarul UE pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, conform căruia executivul european consideră o prioritate migraţia legală. El a amintit de asemenea de recent publicata propunere a Comisiei Europene (CE) privind un program permanent de relocare, căi legale pentru migraţie, managementul frontierelor şi un mecanism centralizat cu sediul la Bruxelles de luare a deciziilor asupra solicitărilor de azil.

Citeşte şi: Cutremur puternic în estul îndepărtat al Rusiei

Migranţii economici care fac cereri de azil sunt „practic migranţi ilegali”, a explicat Hidveghi. Dacă Bruxellesul legalizează migraţia, „milioane de africani” vor porni spre Europa, dar şi către „alte regiuni”, a mai spus el.

Responsabilul ungar a denunţat totodată faptul că, în loc să-i asculte pe oameni, „instituţiile pro-migraţie de la Bruxelles” continuă să facă propuneri în favoarea migraţiei, insistând că, dacă se menţine actuala majoritate după alegerile pentru PE din mai anul viitor, aceasta va accelera transferul de imigranţi în UE.