DISTRIBUIȚI
REUTERS

Partidul Brexit renunţă să mai prezinte candidaţi în peste 300 de circumscripţii controlate de conservatori pentru alegerile legislative de la 12 decembrie din Marea Britanie, pentru a evita să divizeze tabăra favorabilă ieşirii din Uniunea Europeană, a anunţat luni liderul formaţiunii, eurofobul Nigel Farage, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

În timpul unei vizite la Hartlepool, în nord-estul Angliei, Farage a afirmat că partidul său nu va prezenta candidaţi în 317 circumscripţii câştigate de conservatori la ultimele alegeri din iunie 2017 şi „se va concentra pe mandatele deţinute de Partidul Laburist”.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

El afirmase anterior că va prezenta circa 600 de candidaţi dacă premierul conservator Boris Johnson va refuza o alianţă.

Partidul Brexit a fost acuzat de conservatori că riscă să împrăştie voturile susţinătorilor ieşirii din UE şi prin urmare să îi favorizeze pe laburişti, favorabili unui nou referendum, sau partidele care promovează rămânerea în blocul comunitar, ca Partidul Liberal Democrat.

Decizia „face mult mai probabilă o majoritate” conservatoare, a comentat pe Twitter Sara Hobolt, profesor de ştiinţe politice la London School of Economics (LSE).

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Liberal-democraţii fac campanie pentru oprirea Brexit-ului, în timp ce laburiştii promit să negocieze un nou acord de ieşire din UE, pe care l-ar supune unui referendum ca alternativă la menţinerea în blocul comunitar.

La rândul său, premierul conservator Boris Johnson pozează în salvator al Brexit-ului, promiţând să pună în aplicare ieşirea din UE cel mai târziu la 31 ianuarie.