DISTRIBUIȚI
Die CDU-Vorsitzende und Bundeskanzlerin Angela Merkel geht am Montag (14.11.2011) in Leipzig auf dem CDU-Parteitag an einem CDU-Logo vorbei. Vom 14.-15.11.2011 findet in Leipzig der 24. Bundesparteitag der CDU statt. Foto: Peter Kneffel dpa/lsn +++(c) dpa - Bildfunk+++

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel, probabil va amâna până în decembrie alegerea noului său lider, din cauza crizei coronavirusului, a anunţat marţi actuala lideră a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit Reuters, transmite și agerpres.

Noul lider al CDU va deveni favorit la postul de cancelar la viitoarele alegeri parlamentare federale, în contextul în care Angela Merkel a anunţat că nu va încerca să obţină un al cincilea mandat la conducerea celei mai mari economii din Europa.


Citește și: Preşedintele Israelului le dă 48 de ore lui Netanyahu și Gantz pentru formarea unui guvern

CDU a anulat deja un congres special prevăzut pentru luna aprilie, iar Kramp-Karrenbauer a declarat, citată de dpa, că pare tot mai improbabil ca o decizie privind numele viitorului lider al formaţiunii să fie luată înaintea congresului periodic prevăzut pentru luna decembrie.

”Impresia mea este că cu cât mai mult ne apropiem de pauza de vară cu o posibilă conferinţă specială a partidului, cu atât mai puţin este necesară o conferinţă care să aibă loc cu numai câteva săptămâni înaintea uneia normale”, a explicat lidera actuală a CDU.

Până în prezent, favoriţii la postul de preşedinte al CDU sunt Friedrich Merz, fost contracandidat al Angelei Merkel la şefia partidului, şi Armin Laschet, şeful executivului celui mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia. Cu şanse mai mici la conducerea CDU candidează Norbert Röttgen, expert în politică externă.

Citește și: Tornadele DEVASTEAZĂ sudul Statelor Unite (VIDEO)! Cel puțin 32 de americani au murit!

”Sperăm, desigur, că situaţia va evolua într-o asemenea manieră încât să putem avea congresul periodic al partidului în decembrie, la Stuttgart”, a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer pentru dpa.

Deşi noul lider al CDU va fi favorit la funcţia de cancelar la alegerile prevăzute pentru octombrie 2021, Uniunea Creştin-Socială (CSU), aliatul bavarez al CDU, trebuie să fie de acord şi ar putea chiar să susţină o candidatură a liderului său, Markus Söder.

Kramp-Karrenbauer, protejata Angelei Merkel, a anunţat în luna februarie că se retrage din cursa pentru conducerea CDU, după ce o filială regională a formaţiunii a rupt tradiţia postbelică votând cu extrema-dreaptă pentru a alege şeful executiv al unui land.