DISTRIBUIȚI
khybernews.tv

Partidul fostului premier pakistanez Imran Khan a primit din străinătate donaţii ilegale de milioane de dolari, a transmis marţi Comisia electorală din Pakistan, potrivit AFP şi agerpres.

Conform acestei comisii, formaţiunea lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), ar fi folosit în acest scop 16 conturi bancare secrete şi ar fi acceptat donaţii din Australia, Canada, Emiratele Arabe Unite şi Insulele Cayman. Cazul datează din anul 2014, când un membru al acestui partid a acuzat conducerea de nereguli financiare.


Citeşte şi: Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic – Black News

Legislaţia pakistaneză interzice interzice partidelor politice să primească fonduri şi donaţii de la companii străine sau cetăţeni străini.

De partea sa, Imran Khan afirmă că partidul PTI a primit donaţii de la cetăţeni pakistanezi din diaspora, nu de la cetăţeni străini.

Comisia electorală poate confisca finanţările ilegale şi susţine că investighează acuzaţii similare formulate faţă de alte două mari partide pakistaneze, respectiv partidul actualului premier Shehbaz Sharif, Liga Musulmană a Pakistanului (PMLN), şi aliatul acestuia, Partidul Poporului Pakistanez (PPP), care au negat la rândul lor acuzaţiile.

Partidul fostului premier poate contesta în justiţie concluziile Comisiei electorale, dar guvernul lui Shehbaz Sharif are posibilitatea de a cere Curţii Supreme ca partidul condus de Imran Khan să fie scos în afara legii, un demers extrem care este totuşi puţin probabil.

Citeşte şi: Casa Albă: Pelosi are ‘dreptul’ de a vizita Taiwanul! – Black News

Imran Khan a fost înlăturat din postul de premier pe 9 aprilie, în urma unei moţiuni de cenzură înaintate de o coaliţie de partide aflată atunci în opoziţie, Mişcarea Democratică a Pakistanului (PDM), şi care acum face parte din guvernul Sharif.

El a pierdut la acea vreme majoritatea în parlament după ce aliaţi ai săi au trecut de partea PDM. Fostul premier consideră că manevrele pentru înlăturarea sa de la putere s-au realizat cu sprijinul SUA.