DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) nu va participa la reuniunea populiştilor de dreapta europeni de săptămâna viitoare de la Milano, chiar dacă sprijină eforturile de formare a unei alianţe mai largi de extremă dreapta în viitorul Parlament European, a indicat joi formaţiunea austriacă pentru agenţia dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Harald Vilimsky, care conduce lista FPOe la alegerile europene, niciun reprezentant al partidului său nu va participa la întâlnirea de luni de la Milano. El a explicat că reprezentarea Grupului Europei Naţiunilor şi Libertăţilor din PE, din care face parte şi FPOe, îi va reveni şefului Ligii, vicepremierul italian Matteo Salvini.


Citește și : Un eurosceptic convins a devenit al zecelea preşedinte al Maltei

Evenimentul va fi prilejuit de lansarea campaniei Ligii pentru alegerile europarlamentare.

Scopul reuniunii este să adune cele trei grupuri eurosceptice actuale din Parlamentul European într-unul singur, a declarat miercuri liderul FPOe, Heinz-Christian Strache, vicepremier în guvernul de la Viena. Strache anunţase că nu va merge la întâlnirea de la Milano, dar că alţi lideri ai FPOe au fost invitaţi.

La evenimentul de la Milano sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Alternativei pentru Germania (AfD), Adunării Naţionale franceze (ex-Frontul Naţional), Partidului Danez al Poporului şi Partidului Finlandezilor.

Citește și : 22 de civili sirieni au fost uciși de artileria regimului de la Damasc