DISTRIBUIȚI
Adevarul

La zece zile după alegerile generale din Australia, este clar că prim-ministrul Anthony Albanese de la Partidul Laburist poate să guverneze cu o majoritate restrânsă în parlament şi nu va trebui să se bazeze pe voturile altor partide, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Luni s-a aflat că laburiştii vor câştiga 76 din cele 151 de locuri în camera inferioară, iar un alt loc a fost adăugat marţi.


Citeşte şi: Cum A POMPAT China miliarde de dolari în Caraibe – Black News

Rezultatul final pentru Camera Reprezentanţilor este acum: 77 de locuri Partidul Laburist Australian (centru-stânga), 58 pentru coaliţia conservatoare Liberali şi Partidul Naţional al Australiei şi 16 pentru independenţi şi alte partide.

Sistemul electoral complicat al Australiei înseamnă că deseori durează mult până să fie clar cine a câştigat locul într-o circumscripţie electorală.

Citeşte şi: Preşedintele Osetiei de Sud ANULEAZĂ referendumul pentru alipirea la Rusia – Black News

Laburiştii conduc un guvern pentru prima dată în aproape 10 ani după ce coaliţia conservatoare sub precedentul prim-ministru Scott Morrison a suferit o înfrângere usturătoare. Verzii au obţinut de asemenea câştiguri mari la alegeri.

Albanese a depus jurământul ca nou prim-ministru săptămâna trecută.