DISTRIBUIȚI
Sydney Morning Herald

Partidul german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a început sâmbătă o conferinţă ce va dura două zile şi care a generat o demonstraţie antirasistă şi o amplă prezenţă a poliţiei, informează dpa , potrivit agerpres.  

În jur de 500 de demonstranţi antirasism s-au adunat în oraşul Kalkar din vestul Germaniei, nu departe de frontiera cu Olanda, unde se desfăşoară conferinţa, pe locul unei foste centrale nucleare transformată în parcul de distracţii Wunderland Kalkar.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

Parlamentari de la aproape toate celelalte partide din Germania au luat cuvântul în timpul demonstraţiei, care a fost convocată de organizaţia Stand Up Against Racism. Deocamdată, marşul s-a desfăşurat în mod paşnic, potrivit poliţiei.

Înainte de aceasta, în jur de 70-80 de demonstranţi au luat parte la un marş împotriva organizării conferinţei AfD, la care au fost invitaţi 600 de delegaţi, în pofida pandemiei de coronavirus.

Liderul AfD, Tino Chrupalla a deschis reuniunea cu un atac la adresa restricţiilor iniţiate de guvern pentru a stăvili pandemia. Mijloacele de subzistenţă ale germanilor au fost puternic afectate şi valul de falimente va continua, din cauza carantinelor la nivel naţional şi altor restricţii impuse de guvernul federal, condus de Angela Merkel, a acuzat Chrupalla.

El a susţinut organizarea conferinţei, declarând: „Dacă lăsăm să fim ţinuţi închişi de un virus, înseamnă că democraţia deja a pierdut”.

Membrii AfD s-au întrunit pentru a discuta asupra politicilor de pensionare şi venitului minim, dar şi pentru desemnarea în funcţii de partid.

Atât protestatarii, cât şi delegaţii AfD trebuie să poarte mască în timpul demonstraţiei şi convenţiei, în conformitate cu restricţiile în contextul pandemiei.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden