DISTRIBUIȚI
- Pledge Times

Partidul „Frații Italiei”, favorit în sondaje pentru alegerile de duminică din Italia, a suspendat, marți, un candidat din cauza laudelor la adresa lui Hitler, informează mediafax.

„Frații Italiei” își trage rădăcinile dintr-un grup neofascist înființat după cel de-al Doilea Război Mondial, dar liderul său Giorgia Meloni, care se așteaptă să fie următorul prim-ministru al Italiei, a încercat să se distanțeze de extrema dreaptă și a declarat că partidul său este conservator, scrie Reuters.


Citește și : Criza energetică a declanşat o goană mondială după cărbune

Cu toate acestea, criticii spun că simpatizanții fasciștilor încă mai există în partid, iar „La Repubblica” a publicat săptămâna aceasta un comentariu postat pe rețelele de socializare, în urmă cu 8 ani, de către un candidat al partidului, Calogero Pisano, care l-a salutat pe Hitler drept un „mare om de stat”.

Pisano, care a candidat în alegerile din Sicilia, a lăudat, de asemenea, într-o postare din 2016, pe cineva care o definea pe Meloni drept un „fascist modern”, scriind că partidul „Frații Italiei” „nu și-a ascuns niciodată adevăratele idealuri”.

Postările au stârnit furia comunității evreiești din Italia.

„Ideea că cei care îl laudă pe Hitler pot sta în următorul parlament este inacceptabilă”, a scris pe Twitter Ruth Dureghello, șefa comunității evreiești din Roma.

Citește și : Doneţk şi Lugansk cer anexarea la Rusia

Ca răspuns la controversă, „Frații Italiei” l-a suspendat pe Pisano cu efect imediat. „Din acest moment, Pisano nu mai reprezintă partidul la niciun nivel”, a precizat formațiunea într-o declarație.

Pisano însuși și-a cerut scuze. „Cu ani în urmă am scris lucruri care erau profund greșite”, a declarat el pe Facebook, adăugând că a eliminat postările cu ceva timp în urmă.