DISTRIBUIȚI
rmx.news

Partidul naţionalist de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), continuă să se bucure de cel mai mare sprijin faţă de celelalte formaţiuni politice înaintea alegerilor parlamentare din octombrie, potrivit unui sondaj publicat luni şi citat de Reuters, transmite şi potrivit agerpres.

Un sondaj realizat de IBRiS pe 6-7 septembrie, arată un sprijin al coaliţiei conduse de PiS de 42,4%. Principalul său rival, Coaliţia Civică, care include Platforma Civică (PO), a obţinut 22,7%, blocul de stânga Lewica 13,1% şi PSL/Kukiz’15 un sprijin de 5,6%.


Citeşte şi: Taifunul Faxai face ravagii în Japonia (VIDEO). Un om a murit la Tokyo!

Polonia, cel mai mare stat membru post-comunist al Uniunii Europene, va desfăşura alegeri pentru camerele inferioară şi superioară ale parlamentului pe 13 octombrie, după patru ani de guvernare PiS.

Coaliţia la guvernare este formată din PiS şi alte două partide mici satelit. Coaliţia Civică este constituită din PO plus partide mai mici printre care Nowoczesna. Lewica este un bloc din trei partide de stânga, între care SLD postcomunist şi Wiosna progresist. PSL/Kukiz’15 – Partidul agrar ţărănesc polonez şi Kukiz’15 antisistem condus de rock-starul Pawel Kukiz acţionează împreună.

Citește și : Rusia acuză Facebook şi Google că au distribuit reclame electorale în ziua alegerilor