DISTRIBUIȚI
AFP

Comitetul Central (CC) al Partidului Comunist chinez urmează să se întrunească pentru a discuta principalele direcţii politice pentru anul viitor şi în continuare, anunţă presa de stat de la Beijing, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Este a patra plenară a CC după congresul din 2017 al partidului, care a inaugurat cel de-al doilea mandat al preşedintelui Chinei, Xi Jinping, şi a eliminat limitarea duratei mandatului preşedintelui.


Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

Reuniunea cu uşile închise se va încheia joi, când se aşteaptă ca agenţia de stat Xinhua să difuzeze o prezentare generală oficială a discuţiilor.

Urmează să fie dezbătute subiecte cum ar fi următorul plan cincinal pentru dezvoltarea economică şi socială, precum şi probleme de interes imediat – revoltele din Hong Kong şi conflictul comercial cu Statele Unite.

Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Plenarele CC, de obicei anuale, sunt pe locul al doilea ca importanţă pentru conducerea Partidului Comunist chinez, după congresele organizate o dată la cinci ani. De la precedenta plenară, din februarie 2018, a trecut neobişnuit de mult timp, ceea ce – potrivit DPA – a dat naştere unor speculaţii privind posibile dezacorduri politice între liderii comunişti.