DISTRIBUIȚI
China Daily

Filiala Partidului Comunist Chinez (PCC) din oraşul sud-estic Xiamen s-a angajat să-i sancţioneze pe membrii săi care „cred în spirite şi fiinţe supranaturale în loc de marxism-leninism”, transmite EFE, citând ediţia de luni a publicaţiei oficiale Global Times, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, comisia locală de disciplină a PCC a făcut verificări pentru a descoperi dacă vreunul din cei 70.000 de membri ai partidului a participat la „activităţi superstiţioase”.


Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

Cei care au prezentat „probleme” în ochii Partidului trebuie să-şi corecteze atitudinea prin intermediul unei „autoanalize” cu privire la participarea la „organizaţii religioase, secte sau grupări superstiţioase”, precum şi la „ceremonii religioase sau apelarea la clarvăzători”.

Aceste norme au fost publicate în luna august a anului trecut, iar până în prezent autorităţile locale au descoperit circa 20 de cazuri de încălcare de către funcţionari a disciplinei politice din partid.

Conform unei surse anonime din Biroul de Probleme Etnice şi Religioase din Xiamen, citată de Global Times, toţi membrii PCC din această filială au rostit jurământul organizaţiei, au fost nevoiţi să semneze un angajament privind ateismul şi marxismul şi au promis să urmeze regulile şi principiile partidului.

Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

În 2018, PCC din Xiamen a organizat 31 de cursuri privind disciplina la care au luat parte peste 2.600 de militanţi.

Ziarul oficial aminteşte că, potrivit ultimelor norme disciplinare ale PCC, publicate anul trecut de Comitetul Central, membrii formaţiunii care cred în religii „trebuie să fie educaţi” şi să li se ceară să se retragă din partid dacă „educarea nu reuşeşte să-i îndrepte”.