DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a primit miercuri aprobarea de a sărbători ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană în faţa Palatului Westminster, sediul parlamentului britanic, transmite Reuters, scrie agerpres.

Deja peste 12.000 de persoane au solicitat bilete la evenimentul cu discursuri, muzică şi poate chiar cu dangătele clopotului celebrului orologiu Big Ben din turnul palatului. Premierul britanic Boris Johnson a propus marţi o campanie de strângere de fonduri pentru lucrări provizorii care să permită ceasului – aflat în reparaţii din 2017 – să sune pe 31 ianuarie la ora 23:00 GMT, momentul oficial al Brexit-ului.


Citește și : Un nou tir de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

Grupul de campanie „Leave Means Leave” (Ieşire înseamnă ieşire”) a anunţat că i s-a aprobat cererea de a ocupa Piaţa Parlamentului de lângă Westminster în ziua evenimentului Un purtător de cuvânt al primarului Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că a fost emisă o autorizaţie provizorie.

Farage a declarat miercuri că „este un moment important de sărbătoare în istoria naţiunii” şi că nu renunţă la demersurile pentru lansarea de artificii dintr-o clădire publică, de pe fluviul Tamisa şi din parcul St James, care nu a fost încă autorizată. „Vă promit că vom marca acest moment istoric”, a spus el în propria emisiune de la postul de radio LBC.

Guvernul de la Londra nu a anunţat încă în ce fel va celebra Brexit-ul şi nu a alocat fonduri pentru Big Ben. Preşedintele Partidului Brexit, Richard Tice, a declarat că dacă nu vor putea răsuna clopotele, sunetele Big Ben vor fi redate la difuzoare

Citește și : Rohani îndeamnă la o schimbare a modului de guvernare a Iranului