DISTRIBUIȚI
DW

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a propus vineri ca refugiaţii adulţi care îşi declară o altă vârstă pentru a trece drept minori să fie pedepsiţi cu închisoarea, relatează dpa.

În timpul unor dezbateri în Parlamentul de la Berlin, Roman Reusch, membru al AfD, a afirmat că, în opinia sa, o pedeapsă cu închisoarea de cel puţin şase luni ar fi potrivită în astfel de cazuri şi a cerut guvernului să propună o legislaţie în această privinţă, conform agerpres .


Propunerea făcută de AfD, formaţiune eurosceptică, anti-imigraţie şi anti-islam, prevede de asemenea determinarea urgentă a vârstei pentru minorii neînsoţiţi din rândul refugiaţilor, în cazul în care nu este disponibilă o documentaţie satisfăcătoare. În prezent, biroul de asistenţă pentru tineri în regiunea respectivă ia propriile decizii.

Citește și : Madridul va continua să conducă direct regiunea Catalonia. Carles Puigdemont nu va reveni la conducere ( Mendez de Vigo)

Nadine Schoen a declarat, în numele Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, că guvernul sprijină introducerea regulilor obligatorii la nivel naţional, însă a precizat că va vota împotriva propunerii AfD.

Schoen a acuzat AfD, primul partid de extremă dreapta care a intrat în Bundestag după cel de-al Doilea Război Mondial în urma alegerilor legislative din septembrie, „că încearcă din nou să găsească un motiv pentru a provoca agitaţie împotriva refugiaţilor în general”, fără niciun un fel de preocupare pentru bunăstarea tinerilor refugiaţi.