DISTRIBUIȚI

Pe parcursul acestei săptămâni, după ce vor fi alese organele de conducere ale noului parlament, preşedintele Maia Sandu va invita, probabil, grupurile parlamentare la consultări şi atunci va fi anunţată candidatura Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de premier, a declarat luni Igor Grosu, actualul preşedinte al PAS, formaţiunea care dispune de majoritate absolută în noul legislativ cu 63 de mandate, transmite IPN, potrivit agerpres.  

Potrivit deputatului, numele reprezentanţilor PAS desemnate în noul guvern vor fi date publicităţii imediat după nominalizarea candidaturii premierului.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Într-o conferinţă de presă, Igor Grosu a mai spus că se va şti la reuniunea de joi a parlamentului dacă el va fi noul şef al legislativului, confirmând că rămâne în parlament, potrivit Radio Chişinău.

Liderul PAS a adăugat că formaţiunea sa este deschisă pentru profesionişti şi oameni dedicaţi care subscriu obiectivelor PAS, inclusiv din partide extraparlamentare, mediul academic şi altă ‘lume bună din Moldova’, pentru discuţii în vederea propunerilor pentru funcţii în guvern.

În altă ordine de idei, Igor Grosu, a spus că, prima reuniune a parlamentului, convocată luni, a fost întreruptă întrucât a fost o şedinţă protocolară, de învestire a legislaturii a XI-a. De azi până joi, urmează să aibă loc discuţii între formaţiunile care au intrat în parlament asupra organelor de conducere ale noului legislativ.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

‘Asta face parte din abordarea pe care noi am promis-o şi am propus-o, adică să intrăm pe un făgaş al normalităţii. Deşi Regulamentul parlamentului prevede zece zile pentru constituirea legislativului, am rugat respectuos să ne mobilizăm într-un timp mai scurt’ – a spus el, adăugând că ‘până joi, urmează să aibă loc discuţii asupra componenţei nominale a Biroului permanent, a candidaturilor pentru poziţia de vicepreşedinţi, a numărului de vicepreşedinţi, a candidaturilor la şefia comisiilor etc.’.A