DISTRIBUIȚI
Ouest-France

Partidele ‘Franţa Nesupusă’ (LFI), Podemos şi ‘Blocul de stânga’, reprezentând stânga radicală din Franţa, Spania şi Portugalia, au anunţat, la Lisabona, lansarea unei mişcări europene comune, au declarat vineri surse apropiate formaţiunii LFI, potrivit AFP, conform agerpres.

Fostul candidat la prezidenţialele din Franţa Jean-Luc Mélenchon, secretarul general al Podemos, Pablo Iglesias, şi coordonatoarea ‘Blocului de stânga’, Catarina Martins, au semnat un manifest intitulat ‘Acum Poporul! Pentru o revoluţie cetăţenească în Europa’.


Citește și : Cinci persoane au fost arestate în Franţa şi Spania pentru uciderea unui traficant de droguri român în 2013

”A venit timpul să rupem cămaşa de forţă a tratatelor europene care impun austeritatea şi favorizează dumpingul fiscal şi social. A sosit timpul ca aceia care cred în democraţie să treacă la o nouă etapă pentru a întrerupe această spirală inacceptabilă”, se arată în textul manifestului.

Lansarea acestei iniţiative de către cele trei formaţiuni politice are loc la câteva săptămâni după ce fostul ministru de finanţe grec Yanis Varoufakis şi fostul candidat socialist la alegerile prezidenţiale franceze Benoît Hamon au invitat partidele de stânga europene să-şi unească forţele pentru a promova o Europă care să renunţe la austeritate.