DISTRIBUIȚI
Pinterest

Disputa din interiorul majorităţii guvernamentale din Polonia s-a încheiat oficial sâmbătă după ce liderii partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi ai altor două formaţiuni politice au semnat un acord care cuprinde direcţiile de cooperare viitoare, transmite dpa, potrivit agerpres

Acordul a fost semnat de liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, de Jaroslaw Gowin şi de ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro. Partidele lui Gowin şi Ziobro au intrat în parlament graţie includerii candidaţilor lor pe listele electorale ale PiS.


Citește și : Cel puţin 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în estul Ucrainei

”Am ajuns la un acord asupra programului de guvernare pentru următorii trei ani”, a declarat Jaroslaw Gowin.

Deocamdată nu a fost confirmată informaţia potrivit căreia cel mai influent politician din Polonia, Jaroslaw Kaczynski va deveni vicepremier.

Citește și : Rusia acuză Germania că ‘refuză categoric’ să coopereze în ancheta Navalnîi

Kaczynski, care a fost prim-ministru în 2006-2007, a preferat să nu deţină nicio funcţie guvernamentală după ce partidul său a revenit la putere, la finalul lui 2015.

Cea mai gravă criză internă a coaliţiei guvernamentală a fost legată de ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro. PiS a susţinut că Ziobro şi parlamentarii loiali acestuia au solicitat prea multă putere în perspectiva unei remanieri guvernamentale, ceea ce a amplificat speculaţiile despre o dezintegrare a majorităţii parlamentare conduse de PiS. Scenariile posibile în acest caz ar fi un guvern minoritar sau alegeri anticipate.