DISTRIBUIȚI
Pelerinaje Mariane

Primăria din Ierusalim a anunţat că a închis o parte din Zidul Plângerii luni dimineaţă, după ce o piatră care cântărea 100 de kilograme a căzut pe esplanadă, însă fără a răni pe cineva, relatează AFP, potrivit news.ro.

„O piatră de 100 de kilograme a căzut aproape de o credincioasă fără a o atinge însă”, a detaliat primarul oraşului Nir Barkat într-un comunciat, explicând motivele închiderii a unei părţi din esplanada din apropiere de sit.


Citeşte şi: ATAC armat la Toronto (VIDEO) – Doi morți și 13 răniți

Zidul Plângerii este singura vestigie a unui zid de susţinere a celui de-al doilea Templu evreiesc distrus de romani în anul 70. Deasupra se află Muntele Templului, situl cel mai sacru al iudaismului, şi esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt din islam. Vechiul Oraş se află în Ierusalimul de Est, parte din oraşul ocupat de Israel din 1967 şi anexat de Statul evreu. ONU nu recunoaşte această anexare.

Piatra a căzut pe o parte mixtă de la graniţa Zidului unde bărbaţii şi femeile se pot ruga împreună.

„Autoritatea pentru Antichităţi va avea grijă să verifice dacă nu există niciun pericol înainte de a permite redeschiderea sitului”, a indicat primarul.

Citeşte şi: Un influent politician sud-coreean s-a aruncat de la fereastră

Zeci de mii de persoane s-au strâns duminică la Zid pentru festivităţile care marchează distrugerea celor două Temple de la Iersusalim după tradiţia evreiască.

Shmouel Rabinowitz, rabinul Zidului a afirmat într-un comunicat difuzat luni dimineaţă că este vorba „despre un incident rar şi de neînţeles care cere un examen de conştiinţă”.

Evreii cred că Zidul este ultima rămăşiţă a templului evreiesc biblic.