DISTRIBUIȚI

Parlamentul Sloveniei a aprobat joi componenţa noului guvern minoritar condus de premierul Marjan Sarec, informează Reuters, potrivit agerpres.

Din cei 90 de parlamentari, 45 au votat pentru cabinetul de coaliţie de centru-stânga, 34 au fost împotrivă şi 11 s-au abţinut. Coaliţia de cinci partide dispune doar de 43 de voturi în legislativ şi depinde de sprijinul partidului Stânga, de opoziţie, care are nouă locuri în legislativ şi a promis să susţină politicile-cheie ale guvernului.


Citește și : Decizia preşedintelui Macron privind recunoaşterea de către Franţa a asasinării lui Maurice Audin este „un pas înainte ” (Alger)

Printre cei 16 miniştri se numără fostul premier Miro Cerar la externe, fostul şef al diplomaţiei Karl Erjavec la apărare şi economistul Andrej Bertoncelj la finanţe.

Sarec, fost primar de provincie şi actor, în vârstă de 40 de ani, a fost desemnat să formeze noul guvern luna trecută, după ce Partidul Social Democrat, care a obţinut cele mai multe voturi la alegerile din iunie, nu a reuşit să alcătuiască o majoritate parlamentară.

Citește și : ONU: Angajamentele statelor pentru a combate schimbările climatice nu sunt la înălţimea obiectivelor